onsdag 20 januari 2010

Onda människor

Vad ful du är!
Jasså tycker du. Det var inte så snällt sagt.
Nä men så är jag en elak jävlel oxå.
Fast det sista säger de inte högt, de brukar rycka på axlarna eller tissla med puckot till polare bredvid.
De säger kanske inte säger vad ful du är heller ordagrant, men det är nästan samma sak. Det elaka alltså.
Det går dem helt bekymmerslöst förbi liksom. Att deras plumpa och korkade kommentarer kanske eller faktiskt sårar. Hur kan det komma sig att det ska vara så förbannat svårt att vara snäll? S n ä l l???
Inte dum, inte elak, inte dryg, inte kartig. Bara snäll. Måste ju vara det enklaste i världen liksom. Men ändå är det lättare att vara dum och missunnsam. Inte alla, men många av er finns därute.
Har ni kanske en gemensam hemlig klubb där ni sitter och filar på elakheter ni kan spy ut? Klubben för oss som gåröverlikoskiteriallaandrautomossjälva typ.

Man ska sticka ut hakan och våga säga preeciiis vad man tycker och tänker. "Jag har ju så svårt att hålla käften" är ett vanligt återkommande uttryck bland klubbmedlemmarna. IBLAND ATT DET BRA ATT HÅLLA TRUTEN. Man b e h ö v e r inte tala om för allt o alla vad man tycker jämt. Lyssna är ett bra alternativ tycker jag.
Vi är ju utrustade med TVÅ öron och EN foderlucka. Värt att begrunda.

Det är konst att vara snäll. Men det är ju inte så konstigt. För dem som vet hur man gör.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Va krångligt det var att kommentera då!! men nu har jag reggat ett konto, hihi, duktig du är att skriva, kul att läsa en till blogg,du skriver både klokt och roligt. Kram

Fia sa...

Så jäkla bra! And I quote "Vi är ju utrustade med TVÅ öron och EN foderlucka. Värt att begrunda."

HELT RÄTT GUMMAN!!!